Sikabaari yrityksenä

SikabaariTodellista lähilihaa

Sikabaarin perustaneella Hannulan perheellä on pitkät perinteet sikatilan hoidosta. Nykyinen maatilan isäntä Leevi viljelee maata ja kasvattaa sikoja jo kolmannessa sukupolvessa. 1990-luvun alkupuolella Hannulat perustivat sikatilansa liitännäiselinkeinoksi Sikabaari Oy:n, jossa aloitettiin tilan oman lihan myynti. Muutaman vuoden jälkeen Sikabaarin toimintaa laajennettiin lihatuotteiden jalostukseen. Makkarat, palvituotteet, säilykkeet ja meetvurstit tunnetaan laajalti maakunnassa laadukkaina ja maistuvina lähituotteina.

Asiakkaita on kautta Pohjois-Suomen, ja omat tuotteet menevät suurelta osin alueen myymälöihin ja vakioasiakkaille.

Sikabaarin uudet omistajat ova liha-alan kokeneita ammattilaisia.

Kun Himangalla toimineen perinteikkään perheyrityksen, Pöntiön Lihatuotteen teurastamo paloi keväällä 2016 eikä yrittäjä enää halunnut jatkaa toimintaa, päättivät kokeneet liha-alan ammattilaiset Mika Eskola ja Richárd Molnár ostaa Mikan kotiseudulta jo toimivan ja hyvin menestyvän yrityksen. Niin sai Sikabaari uudet yrittäjät. Miesten tavoitteena on kehittää Sikabaarista valtatien varren vetonaula, joka pysäyttää ohikulkevat matkaajat lounaalle ja edullisille ostoksille.

Sikabaarissa jalostetaan ja myydään todellista lähilihaa, sillä osa lihasta kasvaa muutaman sadan metrin päässä Hannulan Leevin sikatilalla.

Myymälän yhteydessä toimii myös pienimuotoinen päivittäistavarakauppa.